Nyhet

Spel och pussel för gemenskap

Att lägga pussel och spela spel är sammansvetsande och skapar Vi-anda på en arbetsplats. Det har i3tex tagit fasta på.

Spelkvällarna är sedan länge en tradition på i3tex i Göteborg och förra veckan var det dags igen. Sex personer samlades efter arbetstid för att utmana varandra i brädspel. Bland utbudet fanns bland annat Exploding Kittens, The Resistance och Dixit.


Linus Klemets uppskattar spelkvällarna med kollegorna.

– Spelkvällarna är ett trevligt initiativ som anordnas då och då här på kontoret och det jag gillar med dem är gemenskapen och att man får se en annan sida hos sina kollegor än bara jobbsidan. Jag brukar alltid försöka vara med och spela, säger Linus Klemets som är mjukvarukonstruktör på i3tex.

Annika von Hofsten, affärsområdesansvarig på i3tex, har medverkat vid samtliga speltillfällen sedan hon började på i3tex för drygt fyra år sedan.

– Det här gör vi för att skapa gemenskap och ha kul tillsammans. Man får se andra sidor av sina kollegor – både de bästa och kanske också de sämsta, vilket kan föra oss närmre som arbetskamrater, uppger hon och fortsätter:

– Jag älskar att spela spel på fritiden. Under de här kvällarna får man en inblick i vilka som har samma hobby som en själv, vilket är väldigt trevligt.


Annika von Hofsten spelar mycket brädspel även på fritiden.

På i3tex kontor i Linköping arrangerades samma kväll ett brädspelsevent. Här var det åtta personer som kom.

–  Vi inledde med att äta pizza och sedan spelades fyra omgångar av spelet Pandemic. Det var jättebra stämning och tror att det här är stärkande för sammanhållningen på en arbetsplats, konstaterar Sofia Haglund som jobbar med HR och rekrytering på Linköpingskontoret.


Sofia Haglund tycker spelkvällarna är ett bra sätt att umgås med sina arbetskamrater på.

Pussel populärt på göteborgskontoret

Pussel är också ett populärt tidsfördriv. På göteborgskontoret har man nu, på bara ett par veckor, avverkat fem stycken 1000-bitarspussel. Det har till och med blivit ett naturligt inslag i vardagen på kontoret. Här kan man stå och ta en kopp kaffe och lägga någon bit, småprata och klura ihop med en kollega eller bara vila tankarna från arbetet i några minuter.


Martin Dahl och Ashish Patil har fastnat bland pusselbitarna.


Julia Jonsson och Dan Mertens lägger pussel och småpratar i fikapausen.

– Tanken är att ha ett utrymme där alla kan gå och ta en paus – fysiskt eller mentalt. Det är ett perfekt sätt för koppla av, men också för att koncentrera sig på annat. Att pussla är bra för både fokusering och problemlösning, avslutar Sara Lindmark, vd på i3tex.


Sara Lindmark uppmuntrar pusslandet på göteborgskontoret.

 

Postad: 03 december 2018