Nyhet

Robotcell levererad till kund i Skövde

Det Skövdebaserade maskinhandelsbolaget Lichron, som även sysslar med service och eftermarknad av bearbetningsmaskiner samt driver teknikutbildningar, beställde tidigare i år en robitex MT från i3tex. Robotcellen har levererats och står nu i drift ute hos kunden.

Nyligen höll automationsgruppen på i3tex öppet hus i Lichrons lokaler med syfte att demonstrera robotcellens funktion och unika lösningar för intressenter.

lisa magnusson i3tex automation robitex lichron
Lisa Magnusson, i3tex.

– Ett flertal företag inom tillverkningsindustrin anslöt och flera av dem var intresserade av en robotcell som kunde automatisera deras arbete. Robitex MT ett utmärkt exempel på en sådan lösning då den är enkel och kompakt och vars flexibilitet skapar obegränsade möjligheter och användningsområden ihop med en med bearbetningsmaskin – något som passar kunder med hög variantflexibilitet, berättar Lisa Magnusson, projektkoordinator för automation- och produktionsutrustning på i3tex.

robitex MT i3tex Lichron
i3tex egenutvecklade robotcell för maskinbetjäning, som är utrustad med bland annat visionsystem.

Den robitex MT som står hos Lichron är CE-märkt tillsammans med en svarv av typen Hyundai L230LMSA.

– Förutom Hyundai är vår robitex MT kompatibel med en mängd olika fabrikat av bearbetningsmaskiner, säger Lisa Magnusson.

På Lichron kommer robotcellen användas som demo med förhoppningen att man ska kunna sälja fler ihop med kundens egna maskiner.

– Vi är nöjda med slutprodukten och kommer dessutom att använda lösningen till våra utbildningar internt, uppger Christer Friman, projektledare på Lichron.

Läs mer om vårt tjänsteområde automation här >>

Läs mer om vårt tjänsteområde produktionsteknik här >>

Läs mer om våra olika robotceller här >>

robitex MT i3tex robotcell Lichron

Lichron i3tex robitex MT automation

Lichron i3tex robitex MT automation

Lichron i3tex robitex MT automation

Postad: 14 december 2017