Nyhet

Ny techprodukt ska förebygga och behandla migrän

Vi har den stora glädjen att välkomna det norska bolaget Nordic Brain Tech AS som ny kund hos i3tex. Nordic Brain Tech är ett forskningsbaserat techbolag som utvecklar en metod att behandla migrän med hjälp av högteknologisk mätning och visualisering kopplat till patienten.

– Migrän är en sjukdom som drabbar en stor del av befolkningen och är känd som ett av de mest begränsande tillstånden för personer under 50 år. Det är ett komplext tillstånd att behandla, men vi vill ändra på det och hjälpa människor över hela världen till bättre hälsa, säger Cathrine Ro Heuch, CEO på Nordic Brain Tech, i en kommentar.

Komplexa teknikutmaningar
i3tex ska hjälpa till att ta fram systemet som består av en muskelspänningsmätare (EMG) placerad på kroppen samt en sensor som mäter puls och temperatur. Sensorerna ska kommunicera med en app via blåtand.

– Nu är vi igång med en förstudie med fokus på de komplexa teknikutmaningarna. Det är ett mycket spännande uppdrag, både med tanke på tekniken och vilken nytta den här produkten kommer att göra för många människor, berättar Mikael Duvander, Senior Advisor och Affärsansvarig inom medicinteknisk produktutveckling och elektronik på i3tex.

Förebyggande behandling
Med Nordic Brain Techs system kommer patienter med migrän också att få möjlighet till förebyggande behandling. Att utveckla produkter för en bättre värld och minska mänskligt lidande är i3tex vision sedan många år. Ett av våra specialistområden är medicinteknisk produktutveckling, där vi får möjligheten att matcha våra ingenjörers passion och tekniska expertis med kundbolag som delar visionen om en bättre värld med hjälp av teknik.

– Vi är oerhört stolta över förtroendet från Nordic Brain Tech och kommer göra vår allra bästa för en framgångsrik produkt. Vi har lång erfarenhet av att utveckla medicintekniska produkter från idé till färdig produkt och har skapat rätt setup för att kunna hjälpa entreprenörer och bolag på ett effektivt sätt, säger Sara Lindmark, VD på i3tex.


För mer information kontakta i3tex eller Nordic Brain Tech AS:

Sara Lindmark, VD i3tex, telefon +46 708 36 01 97

Mikael Duvander, Medicinteknisk produktutveckling i3tex, telefon +46 709 72 71 58

Cathrine Ro Heuch, CEO Nordic Brain Tech, telefon +47 47 80 21 21

Mikael Duvander, affärsansvarig på i3tex tillsammans med Niclas Gustavsson, som ska göra förstudien för Nordic Brain Tech. Niclas tillhör vårt team som fokuserar på medicinteknisk produktutveckling och har stor erfarenhet av mätningar på kroppen.

Läs mer om vad vi erbjuder inom Medicinteknik >>

Postad: 12 maj 2020