Nyhet

Mental coaching ett verktyg för utveckling

Att alltid vilja lite mer, orka lite till och aldrig ge upp är värderingar som sitter djupt rotat i företaget i3tex. Med en världspandemi som har satt många marknader ur spel har ledarskap och värderingar sällan varit så viktig som nu, säger Sara Lindmark, Vd i3tex.

”Vi vill visa på framtidstro och leva som vi lär. Det gör vi genom att satsa än mer i våra medarbetare, bland annat genom en digital coachningsutbildning så att de – och vi – står ännu bättre rustade när det här är över.”

Teknikkonsultföretaget i3tex har idag sex kontor runt om i Sverige. Tillsammans med sina 180 medarbetare utvecklar företaget innovationer och tekniska produkter åt sina kunder som bland annat finns inom medicinteknik och Automotive. Tillsammans med sina kunder leder de projekt från start till mål, eller tillför kompetensförstärkning för att utveckla kundernas produkter. Och tuffa tider har de varit med om tidigare.

– Vi har klarat utmanande tider förr, och vi står inför en tuff uppgift nu. Vi, våra kunder och hela samhället är mitt upp i en pandemi som har satt marknaden ur spel. Det har ingen kunnat förutspå. Men vi har alltid hämtat kraft i vår vision, där vi är med och utvecklar framtidens produkter för en bättre värld och vi vet vad vi är kapabla till, säger Sara Lindmark.

Industrikrisen 2009 var just en sådan tid. Då initierade i3tex tillsammans med Volvo Cars det som blev deras första elbil. Projektet gav värdefulla erfarenheter och kompetensutveckling, och mental styrka och sammanhållning  i en utmanande tid.

– Tillsammans med vår vision och vårt angreppssätt kunde vi då vända utmaningen till enorma möjligheter som vi är väldigt stolta över idag. Så vi och våra medarbetare vet vad vi är kapabla till, där historian är en viktig del i vårt arbete framåt. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, så därför vill vi fortsätta att investera i dem trots oron som finns på marknaden och i omvärlden, fortsätter Sara Lindmark.

För att stärka värdegrundsarbetet ytterligare har i3tex sedan en tid tillbaka ett samarbete med Magnus Helgesson, entreprenör och mental coach. I början av 90-talet, mitt i finanskrisen, startade han restaurangkedjan Harrys i Falkenberg som blev en av Sveriges största restaurangkedjor med över 1 000 anställda. Under några år drev han också Academy of Excellence där han arbetade nära flertalet branscher för att ge dem nycklar till fortsatt tillväxt. Idag har han tagit med sig sina erfarenheter, föreläsningar och utbildningar och skapat det digitala coachningsprogrammet IF SHAC.

– Tillsammans med i3tex fortsätter vi stärka varje individ för att de ska kunna äga det finaste man har – nämligen sitt liv. Och att i3tex väljer att göra denna satsning nu tycker jag visar på att de vänder dagens kris till en framtida möjlighet. De agerar förebild för hela branschen, avslutar Magnus Helgesson


Om Magnus Helgesson

Magnus Helgesson är föreläsare, entreprenörscoach och författare. Han är även grundare till IF SHAC, en exklusiv digital utbildningsprocess som bygger på 6 moduler som genomförs var tredje dag med uppgifter, fördjupning och processledning. Allt för att varje person ska kunna bli sin egen mentala coach. IF SHAC står för idag, framtid, stopp, hjälp, action och coach.

Postad: 22 juni 2020