Nyhet

Medtechevent med många ansikten!

Utvecklingsintensiva medicinteknikbranschen är ett av i3tex satsningsområden och onsdagen den 26 april arrangerades ett branschevent på Göteborgskontoret för kunder och samarbetspartners.

mingel14i3tex vd Sara Lindmark hälsade välkommen.

Nära 50 personer samlades under eftermiddagen på Klippan 1A där det hölls ett flertal seminarier kring medicinteknisk produktutveckling. Föredragen belyste utmaningar kopplade till produktutveckling vad gäller till exempel design, mjukvara och risk management, och hur man hanterar högteknologiska produkter i det dagliga vårdarbetet. Vi fick också en utblick i den nya healthtech-marknaden och inspirerande tankar om det humana ledarskapet.

Health Tech – framtidens sjukvård?
Lars Hedman från affärs-och kunskapsnätverket HealthTech Arena redogjorde i sitt föredrag för hur sjukvårdsmarknaden är på väg att lösas upp och ersättas av nya tekniska lösningar och förändrade patientkrav. Och han ser redan nu spännande samarbeten mellan aktörer som på olika sätt bidrar till en mer värdebaserad sjuk- och hälsovård.

– Vi ser en förflyttning mot en ökad patientmakt, ett paradigmskifte, sade han.

Lars Hedman har en bakgrund inom bio- och medicinteknikbranschen och han har arbetat med allt från försäljning och marknadsföring till affärsutveckling inom både stora internationella medicinföretag och små start up- bolag. Han menar att sjukvården i dag är motsägelsefull – väldigt analog, men samtidigt högteknologisk.

– Det är fortfarande mycket papper och penna, samtidigt som det händer massor på den digitala fronten som till exempel mobilapplikationen KRY och Minutkliniken på Ica Maxi.

QA och Risk Management
Lars Lundgren, kvalitetsansvarig på i3tex, gick i sitt föredrag in på utmaningarna när det gäller riskhantering och kvalitetssäkring av medicintekniska produkter. Och hans föreläsning var välbesökt. En av de som lyssnade var Philip Molander från Integrum AB.

– Jag sitter just nu och arbetar med quality assurance och risk management, så föreläsningen med Lars gav mig väldigt mycket nyttig input. Det är bra att få lite nya synsätt, sade han.

Många av deltagarna var engagerade, ställde frågor, diskuterade och reagerade. En av de som lyssnade på föredraget om utmaningar inom elektronik- och mjukvaruutveckling var Rannveig Gudmundsdottir, även hon från Integrum AB:

– Jag jobbar med att utveckla benproteser – ett arbete som varken innefattar mjukvara eller elektronik – så det var lärorikt och inspirerande att få veta mer om det.

Hjältechefen – finns den?
Morgan Borg är förändringsledare och författare till Den inre kompassens makt, som också fanns med i goodibagen. I över 20 år har han följt hur ledarskapet förändrats från den auktoritäre chefen till den humana ledaren, som talar till människors känslor och skapar trygga miljöer att utvecklas i.

Nytta och nöje
Efter samtliga presentationer stannade många av deltagarna kvar och minglade över en tallrik med blandade godsaker.

– Det var otroligt trevligt och kul att så många kunde komma. Det här är en spännande bransch där det händer så mycket och det känns bra att kunna erbjuda den här mötesplatsen, sade Anna Axelsson, affärsområdesansvarig på i3tex Göteborgskontor som arrangerade eventet.

mingel19Anna Axelsson, affärsområdesansvarig på i3tex, var nöjd med uppslutningen och entusiasmen hos deltagarna.

Thomas Hagbard från företaget Realize AB instämde:

– Otroligt inspirerande att få träffa människor som jobbar med produktutveckling inom medicinteknik. Det finns oändliga möjligheter och massor av idéer som kan förverkligas!

Läs mer om vårt branschområde Medicinteknik >>

Postad: 02 maj 2017