Nyhet

Medicinteknikbolag anlitar i3tex för ny produktserie

i3tex AB och Breas Medical AB har tecknat avtal kring utvecklingen av en ny produktserie andningshjälpmedel.

Breas Medical är en ledande tillverkare av ventilatorer för hemmabruk och produkter för sömnapné med försäljning i över 40 länder. Företaget grundades 1991 i Göteborg och har sitt säte i Mölnlycke utanför Göteborg.

– Vi har haft ett samarbete med Breas under många år och det känns jättekul att få förtroendet att återigen göra ett större åtagande för dem, säger Åsa Sundvall som är affärsansvarig för medicinteknik på i3tex.

asa
Åsa Sundvall

Åren 2004-2005 hade i3tex ett omfattande åtagande som bestod av att ta fram CPAP-serien iSleep – en serie som fortfarande säljs i fem olika modeller.

– Efter iSleep-projektet har både vi och Breas skaffat oss ännu mera erfarenhet kring utveckling av den här produkttypen, något som vi tar med oss in i det nya projektet, berättar Åsa vidare.

Medarbetare från flertalet tjänsteområden på i3tex kommer att vara delaktiga i projektet då utvecklingsarbetet innefattar allt från elektronik, mjukvara och mekanik till QA & Risk Management, projektledning och test. Och projektet drar igång omedelbart.

asasasa
Ulf Jönsson, Breas, och Åsa Sundvall, i3tex, skakar hand på samarbetet.

– För i3tex är det här ett betydelsefullt uppdrag av flera anledningar. Dels känns det jättebra att få bidra med att hjälpa den här typen av patienter till ett bättre liv, och dels går det helt i linje med i3tex vision om att – genom teknikutveckling – bidra till en bättre värld. Dessutom är det ett spännande projekt då det innehåller intressant teknik och flera teknikområden som måste samspela för att det ska bli en bra slutprodukt. Det här kommer bli både roligt, intensivt och utmanande, avslutar Åsa.

Läs mer om vårt medicintekniska branschområde här >>

Postad: 15 maj 2017