Nyhet

Matlagning ska sammansvetsa kollegor

Ät en bit mat ihop med, och hemma hos, dina arbetskamrater. i3tex drar igång ett nytt ”hemma-hos”-koncept.

– Idén uppkom en dag i lunchrummet på kontoret, där diskussioner mellan kollegor ständigt bubblar, särskilt på måndagar och fredagar när det är naturligt att man diskuterar vad man har gjort eller ska göra eller på det privata planet.

Orden kommer från Thomas Steindahl, affärsområdesansvarig för automation och produktionsteknik på i3tex. Ett av hans stora intressen är just goda smaker – både vad gäller mat och dryck.


Thomas Steindahl var den som initierade ”Middag Hos En Kollega” som en rolig medarbetaraktivitet.

– i3tex är generellt duktiga på att arrangera skojigheter för de anställda – till exempel spelkvällar och morgon-hockey – och ”Middag Hos En Kollega” blir ytterligare en aktivitet, men här samlas man runt något så vanligt som att äta mat ihop, berättar han vidare.

Flera lag är startklara

Hittills har totalt 14 medarbetare från fyra av i3tex kontor anmält sig och flera lag har redan satts ihop.

– Intresset har varit stort. Många fler än de som anmält sig har visat intresse, men en del har svårt att hinna med ytterligare en syssla i vardagen. Något man ha med sig är att det är upp till varje grupp att bestämma tidsintervallet mellan varje middagstillfälle. En av grupperna planerar till exempel att äta en middag per månad ihop. Vi närmar ju oss jultider och det är många som har mycket att stå i, medan andra inte har släkt på nära håll och därför kanske har mer tid över. Vi sätter ihop lag utefter att anmälningarna kommer in, men också utifrån var man bor geografiskt.

Annat fokus än förebilden

Konceptet liknar det populära tv-formatet ”Halv Åtta Hos Mig”, men i i3tex-varianten ligger inte fokus på prispengar eller betygsättning. Här är syftet att man ska få träffa sina arbetskamrater under lite annorlunda – men ändå vardagliga – former.

– Vanligtvis ser vi ju varandra mest på jobbet i våra olika yrkesroller, men här får man chansen att bjuda på något gott samtidigt som man ges möjligheten att visa hur man bor och eventuellt med vem eller vilka – allt upp till värden eller värdinnan.

Målet är alltså att man ska lära känna varandra bättre under okonstlade former och med tanke på att i3tex består av medarbetare från många nationaliteter ges säkerligen tillfälle att lära sig om nya maträtter, smaker och traditioner.

Hon ska visa sin skärgårdsö

Emma Andreasson, som direkt nappade på ”Middag Hos En Kollega”, är en av de som blivit tilldelad ett lag.

–  Jag tycker om att laga mat, men också att träffa folk. Det här är den perfekta kombinationen.

emma andreasson i3tex
Emma Andreasson ska bjuda ut tre kollegor till Hällsö i norra Bohuslän.

Emma bor med sin familj på skärgårdsön Hällsö utanför Göteborg, så dit får middagsgästerna snällt transportera sig.

–  Ja, det blir ju en liten bit för vissa, men å andra sidan är det en del av min vardag och det är ju den de delvis ska få ta del av.

Vill du avslöja vad du ska bjuda dina kollegor på?

– Jag kan avslöja att jag kommer att bjuda på smakrik mat som jag och min familj har ätit på våra reser till olika platser i världen. Jag tycker om att baka och älskar efterrätter så jag kan lova att det blir något gott efter maten också.

Läs mer om vårt arbete med Vi-anda här >>

Postad: 29 november 2018