Event

i3tex är med på IGEday 23 mars

Ingenjörsyrket är ett mansdominerat yrke och bilden av vad en ingenjör kan göra är oftast svårdefinierat och återspeglar inte verkligheten. Syftet med IGEday – Introduce a Girl to Engineering day – är att ge unga tjejer en möjlighet att bygga upp en bild av vad en ingenjör gör, låta dem träffa och interagera med kvinnliga ingenjörer, och förhoppningsvis förse dem med idéer och förebilder för en framtida karriär inom teknik.

IGEday är ett initiativ från organisationen Womengineer, som jobbar med att öka andelen kvinnor på ingenjörsutbildningarna. Eventet har även stöd från National Engineers Week Foundation, som på ett framgångsrikt sätt har arrangerat den amerikanska versionen av eventet de senaste åren.

Det första eventet arrangerades 2014. Då deltog 13 företag och drygt 300 tjejer. Sedan dess har det ägt rum årligen och i fjol deltog 50 företag och totalt 1446 tjejer.

i3tex har medverkat alla år sedan 2014.

– Det är ett underskott av tjejer i branschen och vi behöver bli fler så eventet är en jättebra grej för att visa unga tjejer hur det är att arbeta som ingenjör. Genom att få dem att komma hit får vi chansen att berätta om oss och visa upp vad vi gör och på så vis förhoppningsvis locka dem till en framtida karriär inom branschen, säger Annika von Hofsten som har en roll som Business Area Manager på i3tex i Göteborg.

annika von hofsten göteborg i3tex
Annika von Hofsten har varit med och arrangerat IGEday på i3tex i flera år.

IGEday riktar sig till tjejer mellan 12-19 år som är nyfikna på att se hur det är att jobba som ingenjör med förhoppningen att inspirera till att yrket blir deras framtid.

IGEday på i3tex Göteborgskontor mars 2017 >>

Läs mer om eventet här >>