Nyhet

i3tex växer inom medicinteknisk produktutveckling

i3tex medicinteknikområde expanderar. Nu görs en utökad satsning och målsättningen är att bli bäst på helhetsåtaganden för kunder som vill lägga ut delar av eller hela sin produktutveckling till en kvalitetssäkrad partner inom teknikutveckling.

Förra årets ISO 13485-certifiering är ett led i satsningen – och nu tar vi nästa steg och vill nå ut ännu bredare med budskapet. I mars ställer vi ut på mässan Advanced Engineering. I april bjuder vi in kunder och samarbetspartners till ett seminarium om produktutveckling riktat till tillverkare av medicintekniska produkter.

Efterfrågan från medicinteknikbolagen i Västsverige och Göteborg är stark. När kraven på produkterna ökar, växer också behovet hos kunderna av att komplettera med support i form av teknisk expertis i produktutvecklingen.

– Vi har en väldigt positiv utveckling just nu, säger Åsa Sundvall, affärsområdesansvarig inom medicinteknik.

Just nu pågår bland annat utveckling inom inbyggda system, appar och molnlösningar på i3tex.

– Vi arbetar med IoT generellt, men detta är extra roligt eftersom det passar så väl med vår vision om att utveckla framtidens produkter för en bättre värld. Här får vi ett direkt kvitto på att vi tänker rätt, fortsätter Åsa Sundvall.

Ett annat område där i3tex ingenjörer har mycket att tillföra är inom mekanisk design, materialutveckling och förpackningar.

– Det är alltid spännande när befintliga tekniker möter nya användningsområden, säger Anna Axelsson, kundansvarig inom medicinteknik på i3tex.

I Göteborg och Västsverige finns en spännande mix av historik inom läkemedel, medicinteknik och bioteknik, Sahlgrenska med sin världsledande forskning och många innovativa entreprenörer och företag. Här frodas idéer om framtidens produkter och engagemanget hos ingenjörerna på i3tex är stort.

– Vi på i3tex vill ge vårt bidrag till den här utvecklingen genom att vara en praktisk möjliggörare. Vi kan ta projekten från idé till verklighet och tillsammans med våra kunder skapa verklig nytta för många människor, avslutar Åsa Sundvall.

Läs mer om vårt medtech-område här >>

Läs mer om ISO13485 här >>

Qmedical4_3I Medtech-teamet hos i3tex ingår bland andra Håkan Rolin, Lars Lundgren, Åsa Sundvall och Mikael Duvander.

Postad: 24 februari 2017