Event

i3tex sponsrar OpenHack Göteborg 2017

i3tex är med och sponsrar OpenHack – Coding for Humanity, i Science Park på Lindholmen. Ett hackathon* som börjar fredagen den 6 oktober och pågår till söndagen den 8 oktober.

Eventet organiseras av den ideella, religiöst och politiskt obundna organisationen Ingenjörer utan Gränser som med ingenjörskonst och naturvetenskap och entreprenörskap har som syfte att bidra till en bättre värld. Ingenjörer utan Gränser bedriver volontärprojekt i världen, seminarier i Sverige och inspirerar unga att bli ingenjörer – något som vi på i3tex vill vara med och stötta.

– Vi vill synas och visa att vi är ett företag som brys oss. Samtidigt kommer vi att kunna nätverka och visa upp som en intressant arbetsgivare och på detta sätt hitta nya engagerade medarbetare, säger Anna Axelsson som är engagerad i målgruppen Bättre Värld på i3tex.

Anna_feut
Anna Axelsson, affärsområdesansvarig på i3tex i Göteborg.

Syftet med evenemanget OpenHack är att visa personer som är intresserade av att programmera hur de kan bidra till att göra skillnad både på lokal och global nivå med Open Source som huvudverktyg. Syftet är också att visa hur hjälporganisationer, myndigheter och sociala aktörer kan se teknikvolontärer som en viktig del i sitt arbete.

– Det här är ett bra exempel på hur i3tex kan vara med och bidra till en bättre värld. Eventet är en spännande blandning av teknik, innovation, engagemang och humanitärt och ideellt arbete, förklarar Anna Axelsson.

Organisationer och företag som medverkar är bland annat SIDA, Rädda Barnen, Migrationsverket, UNICEF, Läkare utan Gränser och UNHCR.

– Alla case som ska lösas under helgens hackathon är verkliga och av humanitär art, så här kan vi verkligen vara engagerade i frågor som gör skillnad.

*Hackathon är ett evenemang där programmerare träffas för att programmera och inspireras av varandras färdigheter i att skriva kod.

Läs mer om vad vi på i3tex gör för att bidra till en bättre värld här >>