Nyhet

i3tex och Charge Amps i framgångsrikt samarbete – utvecklar globala laddlösningar

När två parter delar värdegrund och drivs av samma önskan om en bättre värld går det snabbt att ta fram nya produkter. Det är teknikkonsultbolaget i3tex och svenska green tech-företaget Charge Amps ett levande exempel på. På Elmia Subcontractor den 8 – 11 november visar man nu upp resultatet av sitt första samarbete, laddkabeln RAY.

 

_mlk4695b

i3tex visar upp Charge Amps globala laddkabel RAY på Subcontractor Elmia 8 – 11 november, monter B09:37. 

 Möt i3tex och RAY på Elmia Subcontractor

På mässan kommer i3tex att visa upp exempel på spännande produktutveckling, och Charge Amps laddkabel RAY är en sådan.

– Det finns så många idéer att förverkliga. Vår värld behöver fler gröna initiativ och teknikutvecklingen ger så många möjligheter, säger Fredrik Hallgren, affärsansvarig på i3tex. 

Spjutspetsteknik lyfter e-mobility

RAY är en helt ny typ av laddkabel för elbilar och laddhybrider som bygger vidare på Charge Amps tidigare succé SPARK. Stor vikt har lagts vid formspråket, med höga krav på ergonomi, säkerhet och flexibilitet för användaren. Kabeln är global eftersom den fungerar från 100-240 VAC. Ett jordfelsbrytartest görs automatiskt innan varje laddtillfälle och därtill finns en intelligent tempsensor i kontakten mot vägg som automatiskt justerar ner laddstyrkan vid en eventuell värmeutveckling.

charge_a_119clr
Charlotte Eisner, VD på Charge Amps, är mycket nöjd med samarbetet med i3tex.

– Det ska upplevas som lika enkelt att ladda sin bil som sin telefon. Vårt fokus ligger på att ta fram användarvänliga och snygga produkter med överlägsen kvalitet och funktionalitet, säger Charlotte Eisner, VD på Charge Amps.

Charge Amps bidrag till 2030-målet om en fossiloberoende fordonsflotta är att göra valet av elbil / laddhybrid enkelt och attraktivt. Charge Amps har en unik position på en global och snabbväxande marknad och behövde en samarbetspartner som är snabb, erfaren och kreativ.

–  Vi är imponerade av i3tex kompetens och inställning. Sättet på vilket i3tex har tagit sig an uppgiften är ett föredöme, fortsätter Charlotte Eisner.

Samarbetet mellan Charge Amps och i3tex är ett exempel på rekordsnabb produktframtagning när det fungerar som bäst. Och just snabbhet är något som efterfrågas av många innovatörer inom spetsteknik.

–  Under samma vecka som vi hade första mötet hade vi tagit fram en specifikation och var igång med utvecklingsarbetet, berättar Fredrik Hallgren.

Fredrik_2
Fredrik Hallgren, affärsansvarig på i3tex, ser fram emot nya produkter tillsammans med Charge Amps.

i3tex arbete har bestått i att konstruera mekanikdetaljer i plast och termoplastisk gummi till laddkabeln RAY. Det är detaljer dels i hårdplast och även ett mjukare överdrag i TPE-material. Charge Amps kravspec är en produkt som med marginal klarar bilindustrins krav på slitstyrka, slagtålighet, IP-klassning samt god funktionalitet vid extrema temperaturer.

Delad vision att reducera användning av fossila bränslen

Såväl i3tex som Charge Amps har en uttalad vision att utifrån sina olika roller på marknaden utveckla produkter som bidrar till en bättre värld.

–  Förutom visionen så är vi båda också innovativa och lösningsorienterade. Vi kunde definiera själva uppdraget och tillsätta rätt kompetens, fortsätter Fredrik.

På mindre än en vecka var två konstruktörer igång på uppdraget. Man satte upp en gemensam samarbetsyta via SharePoint där man delade material, skötte kommunikation och projektstyrning. Till en början satt konstruktörerna hos Charge Amps i Stockholm, efterhand flyttades mer av arbetet till i3tex kontor i Norrköping. Kontakten fortsatte att vara tät och genom Skypemöten tittade man på produkten allt eftersom den växte fram och kunde få bekräftat att utvecklingen var på rätt väg.

e_jih7436d

Charge Amps globala laddkabel för elbilar och laddhybrider.

 

Postad: 17 oktober 2016