Nyhet

i3tex – multikulturellt företag med framtida möjligheter

Hur tänker man nytt när det gäller utmaningen att hitta resurser och kompetens och hur jobbar man som bolag med att ta tillvara internationella talanger?

– i3tex är ett nationellt bolag som verkar i Sverige – än så länge – och för att vara ett så pass förhållandevis litet företag har vi otroligt många nationaliteter hos oss.

Det konstaterade Sara Lindmark då hon den 21 november presenterade i3tex som bolag på Västsvenska Handelskammaren under ett seminarium för företag som rekryterar stora delar av sin personal från andra delar av världen.

Sara Lindmark, vd på i3tex, föreläste på Västsvenska Handelskammaren om utmaningar och möjligheter.

– Vi på i3tex har stort behov av att rekrytera kompetenta ingenjörer till spännande projekt och uppdrag och här upplever vi att Sverige som rekryteringsbas inte räcker till utan att vi måste söka internationellt.

Flexibilitet och nytänk

Vill man klara av morgondagens utmanande kompetensförsörjning som bolag bör man alltså vidga sitt sökfält. Väljer man att anställa talanger från andra länder så kan man dessutom räkna med att det medför många fördelar, förutom förstärkning i arbetsgruppen.

Kristina Tollbo, HR- och rekryteringsansvarig på i3tex i Göteborg.

– En stor fördel är ju att vi många gånger utvecklar oss själva som människor genom dessa rekryteringar – vi lär oss nytt och får ta del av, och inblick i, andra kulturer, säger Kristina Tollbo som är HR- och rekryteringsansvarig på i3tex, och fortsätter:

– En annan viktig aspekt med att rekrytera internationella talanger är att vi då också speglar våra kunder, som likt oss rekryterarar utanför våra traditionella gränser.

Hur ser framtiden ut och hur tänker man nytt när det gäller resurser och kompetens?

– Det är alltid svårt att tänka nytt. I framtiden handlar det om att vara där resurserna och kompetensen finns. Att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt kommer att vara mycket viktigare i framtiden än vad det är nu. Jag tror att sökbeteendet efter jobb förändras, det ser vi redan idag.

Hur menar du då?

– Vi kommer att se över vårt erbjudande och kanske acceptera att fler och fler inte söker en ”fast” anställning. Vi behöver också skapa våra egna resurser och arbeta med att ta tillvara den kompetens som finns i bolaget och utveckla den vidare.

Hur hittar vi den internationella kompetensen härifrån?

– Vi riktar oss till studenter som redan är på plats, men bör även lyfta blicken och försöka nå medföljande partners – en grupp som redan är på plats och som ofta är väldigt kvalificerade. Sedan är nyanlända som kommit till Sverige de senaste åren intressanta. För att nå dem är Eures – Arbetsförmedlingens europeiska portal – en bra väg. Dessutom bör vi lägga ännu större satsningar på Linkedin och andra nätverk.

En av tre är utrikesfödda

i3tex består i nuläget av cirka 30 procent medarbetare av internationell härkomst. Vi har medarbetare från Indien, Pakistan, Portugal, Mexiko, USA, Kanada, Finland, Österrike, Grekland, Etiopien, Serbien, Turkiet, Kina, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien.

– Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och då måste vår verksamhet och våra team spegla detta, konstaterar Kristina Tollbo.

– Våra anställda ska känna att en tillsammanskultur präglar vårt företag. Det är de som jobbar mot våra gemensamma mål och som skapar resultat i bolaget. Våra medarbetare agerar företagets ambassadörer som lyfter oss och som också hjälper oss att hitta nya potentiella kollegor – de är de viktigaste vi har, avslutar Sara Lindmark.

Här hittar du våra lediga tjänster >>

Postad: 27 november 2018