Nyhet

i3tex investerar i AI för välmående organisationer

Det värdegrundsdrivna teknikkonsultbolaget i3tex tar nästa steg på sin utvecklingsresa med siktet inställt på att bli topp 5 i Sverige. I strategin finns internationalisering, egen produktutveckling och digitalisering. Vägen framåt är utveckling och livslångt lärande genom innovation och samarbete.

Forskningsbaserade Techbolaget Winningtemp och i3tex har samarbetat sedan starten av Winningtemps system som i realtid mäter och optimerar medarbetarupplevelsen i en organisation. i3tex var som första kund kravställare och samarbetet har därefter fortsatt. Bolaget har en ambitiös tillväxtplan och 2023 räknar man med att en miljon människor ska använda Winningtemp.

­- Vi är otroligt stolta över Winningtemps framgångar och nu stärker vi relationen ytterligare genom att förvärva aktier i ett av Europas mest snabbväxande Techbolag, säger Ulf Aiff, grundare och majoritetsägare i i3tex.

Dubbelriktat lärande inom flera områden

Genom den fördjupade relationen får i3tex bland annat en bättre förståelse för innovationssystemet, att bygga egna produktföretag och SaaS som affärsmodell. Winningtemps höga kompetens inom AI är också något som i3tex ser ett stort värde i, när allt fler kunder efterfrågar detta i sin produktutveckling.

– Vi på i3tex älskar att använda vår tekniska kunskap för att skapa innovativa lösningar och produkter som bidrar till att den värld vi lever i blir lite bättre för varje dag. Vår styrka ligger i innovation och produktutveckling och tillsammans med Winningtemps djupa kunskaper inom AI och Deep Learning finns många intressanta synergier och utvecklingsområden för båda bolagen, säger Sara Lindmark, VD på i3tex, i en kommentar.

i3tex grundare Ulf Aiff och VD Sara Lindmark investerar för framtiden.

i3tex har lång erfarenhet av att driva innovativ produktutveckling, inom både Medtech och Automotive. Man sitter också i styrelsen i Innovationsföretagen och har ett stort kunnande inom tjänstesektorn.

– Vi ser ett stort värde i i3tex kunnande och engagemang för en bättre värld, och är oerhört glada över att vi nu kommer ännu närmare varandra som bolag. Med sin mätmetod Better World index är i3tex banbrytande inom visionsstyrning och som bolag även genuint värdegrundsdrivna. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla funktioner för ännu mer välmående och framgångsrika organisationer med i3tex som en viktig sparringpartner, säger Mathias Hansson Fredlund, utvecklingsansvarig på Winningtemp.


För mer information kontakta i3tex:

Sara Lindmark, VD i3tex, telefon +46 708 36 01 97

Ulf Aiff, Ägare och ordförande i3tex, telefon +46 708 17 23 42

Om i3tex

i3tex är ett värderingsstyrt teknikkonsultföretag som tillsammans med sina kunder utvecklar produkter som förenklar och berikar människors vardag på ett smart och hållbart sätt. Visionen är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld. Företaget har idag 180 medarbetare på sex kontor runt om i Sverige. Kunderna finns inom Automotive, Medtech, IT & Digitals solutions, Aerospace och Industri. De tre i:en i i3tex står för innovate, implement och improve.

Postad: 13 oktober 2020