Nyhet

i3tex förvärvar teknikbolag

Dotterbolaget Wiotech AB ska verka som teknikinkubator för trådlösa sensorsystem.

Uppkopplade enheter som kommunicerar med varandra blir allt vanligare. I framtiden kommer det mesta i vår omgivning att vara uppkopplat – små saker som talar om var vi befinner oss, vad vi gör och hur vi mår. Wiotechs affärsidé är att vara en del i uppbyggnaden av just detta som brukas kallas IoT, Internet of Things.

I september i år köpte i3tex upp Wiotech. Bolaget grundades 2012 i Norrköping av fem forskare vid Linköpings Universitet och är ett avknoppningsföretag från Campus Norrköping.

Vad finns det för fördelar med att ingå i ett större företag?

– Det finns kompetens, resurser och en bättre kunskap om kundvård, kravhantering och så kallad Sense of Urgency när något ”måste ske”. Vi får en betydligt bättre plattform för kommersialisering av ny teknik, säger Fredrik Hallgren, affärsområdeschef på i3tex samt tidigare delägare och vd i Wiotech.

Fredrik_3
Fredrik Hallgren, tidigare vd och delägare i Wiotech AB.

Uppköpet av bolaget innebär också att i3tex får ett tillskott av teknologi och en färdig produktlösning samt möjligheten att vidareutveckla lösningar och tjänster i framtiden.

Sara
Sara Lindmark, vice VD på i3tex. 

– Genom Wiotech får vi tillgång till innovativa tekniklösningar som hjälper oss att ligga i framkant inom IoT. Vi som kompetensföretag breddar även vårt verksamhetsområde med fler egna produkter, säger Sara Lindmark, vice VD på i3tex.

Läs även: Wiotech bidrar till den digitala samtiden

Postad: 09 december 2016