Nyhet

Han går från konsult till trainee

i3tex-medarbetaren Per Arvehell har jobbat som konsult på SAAB i flera år med bland annat produktionsteknik, teamleading och delprojektledning. Till årsskiftet antar han en ny utmaning och gör karriär inom företaget. ”Jag vill hitta flytet så fort som möjligt”, säger han.

Från och med årsskiftet blir Per Arvehell trainee hos Ingo Aiff, ansvarig på Linköpingskontoret, för att sedan axla rollen som resultatansvarig för området 9923 – produktionsteknik.

– Målet är att bygga vidare på den grupp produktionstekniker och flygtekniker som vi har idag, och som bland annat sitter på uppdrag hos SAAB Aeronautics i Linköping där jag själv har varit placerad i nästan fyra år. Vi ska bredda vår kompetens och bli fler inom produktionsteknik, men vi ska även utforska framtida möjligheter inom Flygteknik och Drönarteknik – vi har faktiskt redan gjort ett kundbesök i Stockholm och ytterligare ett väntar i januari.

Tidiga morgnar i Linköping

För närvarande – innan Per tar vid som trainee – är det tidiga morgnar som gäller. En vanlig tisdag börjar jag med att pendla från Norrköping till SAAB i Linköping. Där inleds arbetet med daglig styrning klockan 07.50, följt av uppföljning av senaste veckans utförda arbete samt förberedelser inför flertalet eftermiddagsmöten tillsammans med mina projektkollegor.

– I min kommande roll som trainee tror jag att dagarna blir späckade med utvecklande ledarskap, kundbesök och säkert en del korvstoppning med Ingo Aiff – något som jag ser mycket fram emot. Jag vill hitta flytet så fort som möjligt så att jag kan börja fokusera ordentligt på mina nya uppgifter.

Ingo Aiff har stor tilltro till Per i hans kommande roll.

– Jag tror att Per går in i detta med öppna ögon och ett stort engagemang. Han har förmågan att möta motgångar, är lugn, metodisk och entusiastisk och han är duktig på att lyssna in. Om jag ska ge honom några råd på vägen så är det att vara uthållig, nyfiken och enkel – inte göra saker krångligare än de är!  

Bättre värld i blickfånget

Per uppger att han givetvis också vill fokusera på i3tex vision om att utveckla framtidens produkter för en bättre värld – främst genom att hitta kunder som utvecklar produkter för miljö och människa.

– Där kan vi verkligen fylla ett behov med våra resurser och förmågor. Samtidigt inser jag att de kunderna inte växer på träd (än), men de blir fler och fler. Inom drönarbranschen finns det flera goda exempel där drönare kan ersätta exempelvis helikoptrar och på så sätt minska miljöpåverkan. Drömmen vore ett större uppdrag – att planera, projektera och installera en serietillverkning av en sådan produkt där vi kan bistå med expertis inom produktionsteknik, flygteknik och drönarteknik.

Bygger drönare

När arbetsdagen är slut åker Per hem till Norrköping igen för att äta middag ihop med familjen och förhoppningsvis också få en lekstund med barnen innan det är dags för dem att sova.

– Kvällen spenderar jag dels i min drönarverkstad i källaren, men också ihop min fru Nicole i soffan framför tv:n såklart!


Per Arvehell har en stort intresse för drönare.

Snabba fakta

Namn: Per Arvehell

• Gör: Snart resultatansvarig för området Produktionsteknik

Ålder: 34 år ung

Privatliv: Fru och tre döttrar, två katter och hus

Ogillar mest: Slarv

Hemlig talang: Racingdrönarpilot

 

Postad: 18 december 2018