I blickfånget

I blickfånget:
Starka team supporterar med den expertis som krävs

i3tex har en gedigen erfarenhet av att arbeta med utvecklingsprojekt inom Automotive. Uppdragen inom branschområdet står för ungefär hälften av i3tex totala omsättning. Kundsegmentet omfattar alltifrån de stora fordonstillverkarna till deras underleverantörer.

– Vi kan den här branschen och har verkat inom den sedan mitten av 1980-talet. Goda relationer och ett gott rykte har resulterat i ramavtal med de största kunderna sedan många år tillbaka – bland annat Volvo Car Corporation, AB Volvo, Adient, Nevs och CEVT, berättar Jesper Sandstedt, Key Account Manager på i3tex

Jesper Sandstedt, KAM på i3tex

Ramavtalen innebär kontinuerliga förfrågningar och bra utgångsläge i offertupphandlingarna.

– Vi har gedigen kompetens inom en rad olika områden som är vitala i framtidens fordonsutveckling – allt ifrån elektronik, mjukvara för självkörande fordon och mekanikkonstruktion till uppdragsledning, projektledning, materialutveckling och kvalitetsarbete, fortsätter Jesper.

Fokus på utveckling

Under 2018 vill i3tex öka omsättningen inom Automotive med 30 procent. Branschen står inför ett skifte där traditionell drivlina ersätts av elhybrider och uppkopplingen av bilar ökar. Autonoma fordon och aktiv säkerhet är dessutom på stark frammarsch vilket resulterar i ett stort behov av spetskompetens på områdena.

– Vi ser till att våra kunder får tillgång till den tekniska expertis och kompetensförstärkning som krävs för den här typen av produktutveckling, uppger Jesper Sandstedt vidare.

Starka team med karriärmöjligheter

Organisationsstrukturen på i3tex är platt, vilket innebär korta beslutsvägar och en tät kommunikation mellan medarbetare och ledare. i3tex erbjuder sina anställda personlig kompetensutveckling i form av möjligheten att göra karriär inom företaget samt arbeta inom branscherna Automotive, Medicinteknik, Verkstadsindustri, Telecom och Aerospace.

– Flexibiliteten och möjligheterna att bredda sin personliga kompetens och få erfarenhet från olika affärsområden är stora här på företaget, konstaterar Annika von Hofsten.

annika von hofsten i3tex

Annika von Hofsten, Business Area Manager på i3tex.

Annika är ett bra exempel på en medarbetare som gjort karriär på i3tex. Hon började inne Göteborgskontoret i ett inhouse Volvoprojekt år 2014. Efter ett och ett halvt år axlade hon rollen som uppdragsledare (GDL) på Volvo Cars, och sedan hösten 2017 arbetar hon med försäljning och marknadsföring från kontoret i Göteborg.

– Jag arbetar med hela säljprocessen, från att hitta nya kunder till att sälja in och följa upp konsultuppdrag på plats hos kunden eller inhouse. I min roll ingår även att hitta rätt kompetens åt kunderna, vilket gör att jag jobbar en hel del med rekrytering av nya konsulter samt marknadsföring för att göra i3tex mer synligt, fortsätter Annika.

Aktivt arbete för en bättre värld

i3tex vision handlar om att utveckla framtidens produkter för en bättre värld. Visionen är nedbruten i fem områden som går att applicera på uppdrag inom branschområdet Automotive, bland annat vill vi minska belastningen på miljön, underlätta människors vardag och öka tryggheten och säkerheten.

Vi bedömer kunder och uppdrag utifrån vårt egenutvecklade mätsystem BWI – Better World Index – och kan därmed prioritera vilka uppdrag och projekt som vi vill åta oss. Det är viktigt för alla oss att vara med och bidra till en bättre värld, avslutar Sara Lindmark, VD på i3tex.

Bli en av oss!

Här hittar du lediga tjänster inom vårt Automotive team >>