I blickfånget

I blickfånget:
VD-Utblick: På teknikfronten allt nytt

Hur roligt är det inte att få verka i en bransch där allt, verkligen allt, är i stark och ständig utveckling? Det är alldeles underbart roligt, men det ställer också krav på oss både som medmänniskor och professionella ingenjörer. Genom våra val kan vi göra skillnad.

 

Sara Lindmark i3tex teknik
Sara Lindmark, CEO i3tex

Som produktutvecklare hjälper vi våra kunder att förverkliga sina innovationer och produktidéer. Flera av våra kunder inom till exempel medicinteknik, automotive och aerospace utvecklar just nu framtidens produkter som ska minska vårt miljöavtryck och mänskligt lidande.

För oss är det oerhört viktigt att vara en del av den här positiva utvecklingen. Som konsulter har vi glädjen att kunna arbeta brett inom olika branscher och med olika teknikområden.

Våra val för en bättre värld handlar om:

  • Minska miljöbelastningen
  • Minska mänskligt lidande
  • Underlätta människors vardag
  • Öka människors trygghet
  • Underlätta kommunikation och informationsflöden

Utifrån de här valen har vi skapat en metod, Better World Index >>, som hjälper oss att hålla fokus i allt från vårt eget säljarbete till de människor vi rekryterar.

Bättre värld handlar inte enbart om de stora utvecklingsprojekten för resursstarka kunder. Det handlar också om att hjälpa de som hjälper andra. Vi stöttar såväl organisationer som Läkare utan gränser, Ingenjörer utan gränser och Stadsmissionen. Förra året hjälpte vi ett pojklag från Nairobi att förverkliga sin dröm om att få spela fotboll i Gothia Cup >>.Varje jul slår vi in paket till behövande och vi bidrar med utvecklingsarbete i tekniklösningar som hjälper anhöriga till funktionshindrade.

Jag summerar nu mitt första år som VD för i3tex. I den här rollen har jag fått glädjen att lära känna ännu fler av våra drygt 200 medarbetare, och jag är oerhört stolt över alla som anstränger sig för att göra världen till en bättre plats. Jag är helt övertygad om att alla de stora och små val vi gör varje dag kommer att resultera i stora skillnader. Det är så vi skapar förändring. Det är så vi kommer att växa både som individer och företag.

Om fem, tio år tror jag att vi kommer se frukten av de innovationer och utvecklingsprojekt som vi nu är mitt i, och vi kommer att vara stolta över allt vi åstadkommit.

Sara Lindmark
Vd, i3tex