I blickfånget

I blickfånget:
Vi krossar myter om livet som konsult

– och hur vi på i3tex arbetar!

 

  • Man har ingen lön mellan uppdragen.”

Inget kan vara mer fel – i alla fall om du arbetar hos i3tex. Våra konsulter har en fast anställning med fast lön, oavsett om man arbetar i uppdrag, genomför överenskommen kompetensutveckling eller har tid mellan uppdrag

  • ”Som konsult är man bara en utbytbar bricka.”

Att byta uppdrag ingår i konsultrollen, till exempel när ett projekt är slut eller går över i en annan fas. Ibland fortsätter man att arbeta hos samma kundföretag, ibland byter man även uppdragsgivare. Och ibland har man sitt uppdrag inne på kontoret. I stort sett alla undersökningar visar att både människa och karriär mår bra av ombyte och utveckling under ett yrkesliv.

  • ”Konsultjobbet är otryggt, man kan inte planera för någonting.”

Som konsult hos i3tex har du en vanlig tillsvidareanställning i ett seriöst företag med kollektivavtal och fast lön. Tillsammans med din medarbetaransvarige planerar du både kortsiktigt med ett projektperspektiv, och långsiktigt med ett karriärperspektiv.

  • ”Ingen vill satsa på en konsult.”

Jovisst vill vi det! Vår erfarenhet av typiska konsulter är att de är drivna, utåtriktade, ambitiösa och vill utvecklas genom nya utmaningar. Vi satsar på dig och din karriär genom spännande uppdrag, kompetensutveckling, sociala aktiviteter och egentligen vad du behöver för att utvecklas.

  • ”Har jag ens någon chef som konsult?”

Absolut. Du kommer att ha en medarbetaransvarig som hjälper och stöttar dig i din utveckling. Då vi är en platt organisation går det alltid att vända sig till vem som helst – vare sig personen har en ledande eller icke ledande befattning. Samarbete och lärande över gränser stärker oss och vi får höga betyg i utvärderingar när vi varje år mäter medarbetarnöjdheten.

  • ”Det tråkiga jobbet lämnar man till konsulterna.”

Våra kunder anlitar oss för att få in kompetens och erfarenhet inom ett visst teknikområde. De brukar vara noga med att varje konsult ska få förutsättningar att leverera så stort värde som möjligt. Som konsult är du värdefull.

  • ”Konsulter är personer som inte får fast jobb.”

Våra konsulter har redan fast jobb – hos oss. Det finns företag som arbetar på andra sätt, men hos oss har alla konsulter en tillsvidareanställning.

  • ”Konsulter har inga riktiga arbetskamrater.”

I konsultrollen får du möjlighet att bygga nätverk och sociala sammanhang på flera olika platser. Den fasta basen av kollegor är alla ”Texare”, de har du riktigt nära i ditt team och alla andra som du träffar regelbundet på bland annat medarbetarträffar, afterworks och företagsresor. På olika uppdrag utvecklar du ditt professionella nätverk, och visst blir många av dem också riktiga kompisar. Många av våra medarbetare berättar om hur de behåller kontakten med kollegor långt efter att ett uppdrag är avslutat.


Linus Klemets jobbar som konsult på i3tex inom mjukvaruutveckling.

Se vad vi har för lediga tjänster för tillfället >>

Möt några av i3tex medarbetare >>