Nyhet

Exjobbsevent drog nyfikna studenter

i3tex bjöd tisdagen den 14 november in studenter till Göteborgskontoret på Klippan och den traditionsenliga, uppskattade förhandspresentationen av kommande examensarbeten inför våren 2018.

Totalt var det sex uppdrag – främst inom mjukvara – som presenterades och därefter fanns tid för fika, mingel samt möjligheten att ställa frågor och fördjupa sig i respektive examenarbete tillsammans med i3tex-representanter.

– För oss är det viktigt att göra det här i ett marknadsföringssyfte, men också för eventuella framtida rekryteringar av intressanta och kompetenta personer, säger Lena Bengtsson som arbetar med rekrytering och HR på i3tex och som är initiativtagare till eventet.

lena bengtsson i3tex
Lena Bengtsson jobbar med rekrytering och HR på i3tex.

Evenemanget är det fjärde i ordningen och Lena Bengtsson uppger att det är mycket uppskattat bland de studenter som kommer.

– Alla tycker att det är trevligt att få komma hit och få veta mer om vad i3tex arbetar med, men också att få se våra lokaler, säger hon.

Alla exjobb utgår från att studenterna använder sig av ny teknik på olika sätt. Anders Reinholdsson är en av de som tagit fram ett arbete som studenter kan söka – ”Development of a cell based battery management system”.

– Batteriövervakning är ett väldigt hett område i branschen. Jag har själv ett stort intresse för området sedan mitt eget examensarbete för fem år sedan och det känns jättekul att jag själv fick frågan om att utforma ett exjobb. I mötet med studenterna kände jag både en nyfikenhet och ett engagemang i frågeställningarna som arbetet står inför, säger Anders Reinholdsson som presenterade sitt exjobbsförslag under tisdagskvällen.

anders reinholdsson i3tex
Anders Reinholdsson, elektroingenjör på i3tex.

De studenter som intresserade sig för något av uppdragen ansöker om att få göra dem och därefter sätter i3tex igång en rekryteringsprocess.

– Vi kommer nu att kalla till intervjuer och när vi hittar studenter med rätt kompetensprofil så bestämmer vi detaljerna i uppdraget. Detta görs ihop med studenten och universitetet eller högskolan så att det passar både våra och skolans förväntningar, avslutar Lena Bengtsson.

Postad: 15 november 2017