News

i3tex tar hem robotorder

i3tex har tagit hem miljonorder på den egenutvecklade robotcellen robitex MT.

Under cirka ett års tid har affärsområdet Automation/Produktionsteknik på i3tex arbetat med att ta fram standardlösningar för robothantering, ett utvecklingsarbete som tillsammans med kundernas tuffa krav mynnat ut i robitex – en produkt som kommer i flera versioner; MT (maskinbetjäning), BP (bin picking) och CW (robotsvetsning).

Och i3tex har redan tagit hem sin första order. I början av 2017 kommer en robitex MT att vara i full drift hos sin första ägare Precima Production AB.

Precima, som är systemleverantör av integrerad elektronik, har dessutom investerat i en CNC-maskin från industribolaget Duroc. Den sammantagna lösningen gör att man får en mycket flexibel maskincell som kan arbeta obemannad och frigöra tid för operatörerna.

De flesta i i3tex automationsgrupp har på ett eller annat sätt varit involverade i utvecklingen av robitex. Roboten är framtagen för att vara både driftsäker och enkel att hantera – även för personal som inte har robotvana, vilket är ett absolut krav från användarna.

robitexmtbild

En robitex MT utvecklad av i3tex.

Den nya produkten är viktig för i3tex. Enligt styrelseordförande Ulf Aiff får företaget nu chansen att erbjuda bra lösningar hos många olika typer av kunder.

– En genomtänkt grundkonstruktion blir säkrare och mer kostnadseffektiv. Med Robitex har vi en bra plattform. Branschen ökar enormt, upptagningsområdet är ofantligt och vi siktar nu på framtidens utveckling av industrialisering 4.0.säger Ulf.

ulfa
Ulf Aiff på i3tex.

Postad: 08 November 2016