IT & Digital Solutions

IT & Digitala lösningar – nutidens och framtidens teknik?

Den digitala revolutionen har förändrat våra liv världen över. Genom digitala produkter är världen nu både större och mindre än vad den var förut. För att hinna med i utvecklingen måste vi hela tiden vidareutveckla oss själva och våra verksamheter. Några driver utvecklingen, andra inspireras och vidareutvecklar medan många står i startgroparna till digitaliseringen.

Vi på i3tex jobbar med många olika tekniker och områden inom IT och digitalisering och har erfarenhet av både innovation, vidareutveckling och förvaltning av IT och digitala lösningar. Med vårt gäng av drivna och duktiga ingenjörer vill vi vara med och göra vad vi kan för att göra världen till en bättre plats.

Kompetens, driv och nytänkande

Vi vänder oss till både privata och offentliga aktörer som arbetar med digitalisering på något sätt, där vi stöttar små och stora projekt med kompetens inom både beprövad och ny teknik. Vi har stor erfarenhet av mjukvaruutveckling inom många olika områden och har bland annat varit med och utvecklat molnlösningar, uppkopplade bilar, medicintekniska appar för patientbruk samt UX/UI-lösningar för produkter höga krav på användarvänlighet.

Elektronik i Norden rankar oss som 8:e största elektronikkonsultföretaget i Norden. Läs mer om vårt tjänsteområde Elektronikutveckling >>

Användarvänliga appar

I dagens mobila samhälle har appar tagit en allt större plats i våra liv. Vi kommunicerar, beställer mat, jämför flygbolag, spelar spel och använder appar till att göra det allra mesta på. Då är det extra viktigt att de är utvecklade med användaren i fokus så att de både ser bra ut men framförallt är lättanvända och funktionella. Vi har utvecklat många olika appar till olika områden, från förstudie till färdig produkt (inklusive databaser och servrar), genom utveckling i bland annat JavaScript, React Native, Redux, Java, objective-c, Xamarin, npm, Node.sj, Express.sj, MongoDB, Qt och Adobe XD.

Skalbara backend-lösningar med microservices

En microservices-arkitektur har flera fördelar (och vissa nackdelar) jämfört med en monolitisk lösning. En fördel är skalbarhet för att hantera varierande laster på systemet Det blir också en tydlig arkitektur, förbättrad testbarhet, ökad driftsäkerhet samt snabbare deployment av enskilda tjänster.  Exempel på när vi använt en mikroservices-arkitektur är när vi utvecklade en molntjänst för cancerdiagnostik. Teknik och ramverk vi använder innefattar bland annat Kubernetes, Docker, RabbitMQ, .NET Core REST, Elasticsearch, Kibana, PostgreSQL, Swagger, SpecFlow.

Håkan Rolin
Business Unit Manager Software Development